сряда, 20 август 2014 г.

Водата и обикновената простуда

Няма нищо по-полезно за тялото от водата. Водата е едно от сигурните природни срества за лечение и профилактика на здравето. Разумно използвана външно, тя може да помогне при лечението на много заболявания  както при възрастните, така и при децата.
Обикновената простуда

За да избегнете простудата, старайте се да не контактувате с болни и тези, които са с хрема. Добрата диета с плодове и зеленчуци, ежедневното миене, чистите дрехи, достатъчния сън и свежият въздух ще ви помогнат да укрепне вашият организъм и да се съпротивлявате успешно на простудните заболявания.
При първите симптоми на простуда приемете гореща вана за краката. Налейте гореща вода в един съд и отпуснете краката за 20 минути.

Завършвайки процедурата, облейте краката с хладка или студна вода и след това ги изтрийте със суха кърпа. По възможност отпочинете около 30 минути след процедурата и си лягайте вечер по-рано от обичайното в продължение на няколко дни. Така вие ще помогнете на вашата имунна система да се съпротивлява на вирусите, предизвикващи простудата.
Правете повече физически упражнения на чист въздух. Обличайте се топло, за да избегнете побиването на тръпки, ако времето е студено. Пийте повече вода, за да бъде урината с прозрачен цвят или почти безцветна. Ако почувствате дразнене в гърлото или болка в ухото, направете гаргара с гореща вода (до колкото можете да търпите), в която сте добавили малко сол, като процедурата трябва да я изпълнявате по 4 пъти на ден за по 10 минути.
При инфекция на синусите ги изплакнете с топла вода. Добавете една чаена лъжичка сол на половин литър вода. Поставете този разтвор в ръката и нека той да навлезе във всяка ноздра поотделно. Разтворът попада в носоглътката и по надолу, преминава в устната кухина, като това трябва да изхвърлите навън. Повторете тази процедура пет пъти за всяка ноздра. Като резултат ще премахнете раздразнението на носната кухина.

При болки в гърлото направете загряващ компрес: вземете парче от памучна тъкан с размери на носна кърпа и го намокрете в студена вода, изстискайте го и така обвийте врата. Отгоре с помощта на безопасна игла прикрепете вълнена тъкан, така че влажното парче да не се движи. Това ще способства за увеличаване притока на кръв в гърлото през нощта и ще намали възпалението. Изпълнете тази процедура няколко дни, докато не се убедите, че болестта вече си е отишла.

Някои хора са склонни към по-чести простудни заболявания, докато други боледуват по-рядко. Нашият стил на живот, това каквото ядем, колко време прекарваме на чист въздух, дали правим физически упражнения и дали почиваме достатъчно – всичко това има огромно значение.

Радвайте се на всички преимущества на здравословния начин на живот!


Няма коментари:

Публикуване на коментар