Доверие в Бога

Днес повече от всякога човек може да направи своя живот по-удобен и комфортен. Но разбира се, това не ни удовлетворява напълно.
Често пъти хората изпитват такава потиснатост, стрес, болки, разочарования и безнадеждност, че са готови на всичко, дори с риск за здравето и живота си, да изолзват средства, които да им донесат поне някакво облекчение.

Фактите говорят, че голям процент от всички заболявания водят началото си от психиката на човека. Списъкът на тези заболявания е внушителен: неврози, депресия, простудни заболявания, онкологични заболявания, автоимунни заболявания и др. Нервната система е най-чувствителна към външни и вътрешни въздействия, а чрез нервната система се оказва влияние на целия организъм, в това число на имунната и другите системи.

Когато човек е унил, тогава страда и неговият имунитет и се повишава риска от заболяване. В сърцето на човека се таят притеснения, преживявания, обиди, горчивина. Роля играе и негативното мислене, а също и конфликта със собствената съвест.
Към такива хора е нужен специален подход, мъдрост и чувствителност, да можем да им покажем най-великия лекар, който може да изцели не само нашите физически рани, но също раните на душата, и да промени живота ни към нещо истински добро.

Основа на всички закони е принципа на доверие към Бога.
Това е най-важният закон, който трябва да следваме всеки ден. Не само защото ние имаме нужда от справяне с проблемите, но и защото нашият Създател заслужава това уважение и почит.

Емоционалния стрес

Той може да стане причина за физическо заболяване. Разочарованието и гневът изтощават вашия организъм и отслабват имунната система. Бог е обещал да вземе нашето бреме върху Себе Си, ако ние го донесем при Него чрез молитва. „...остави на Бога твоите грижи и Той ще те подкрепи” (Псалом 54:23).

Положителните емоции
Любовта, вярата, надеждата и доверие способстват за изработване от организма на вещества, които укрепват имунната система и предпазват от много заболявания. Душевният покой оказва укрепващо и животворно влияние. „Веселото сърце е благотворно лекарство, а унилия дух изсушава костите” (Притчи 17:22).

В основата на нашето битие лежи и потребността от по-висока цел и осъзнаване на смисъла на живота. Висша цел за истински здравословен живот не е само здравето и издръжливостта, но и духовността. Всеки човек има нужда да се чувства приет и обичан, има нужда от разбиране, съчувствие и радост, която не преминава. Божиите обещания, записани в Библията са това, от което всички имаме нужда, за да виждаме всеки ден, че има Един, Който се грижи за нас, стига ние да Му се доверим напълно.

Мозъкът е център, който управлява нашето тяло. Когато не нарушаваме здравните принципи и нашият мозък не е замъглен от алкофол, пушене, недоспиване или преяждане; когато ние изпълняваме физически упражнения, дишаме чист въздух и получаваме достатъчно слънчева светлина, ние ще имаме ясно мислене, ще възможността да вземаме по-правилни решения и ще правим своя избор, като позволяваме на Господ да ръководи нашия живот към по-добро.

Доверието в Бога

Това е липсващото звено в нашия живот. То носи пълна реализация на всички потенциални възможности на човка и му дава надежда за бъдещето. Доверието в Бога отваря вратите към Неговото чудесно водителство. Човек трябва да види във взаимоотношенията с Бога красота, радост и най-вече ключа за успех и постигане на пълноценен начин на живот. Когато Му се доверяваме, ние Го опознаваме.

Отделете време, за да се запознаете по-отблизо с Него. Намерете време да поспрете и да помислите какво всъщност за вас е важно! Отделете време за четене на Библията. Тя е особено послание на Бога към човека. Тя е известна като средство, което укрепва разума, може да даде нова надежда за живот, нова посока.

Другото градивно средство, което подпомага нашето здравословно самочувствие е отношението на доверие към хората. Често казваме, че доверието се гради с години, но може да бъде разрушено за секунди. Много е важно да се стремим с всички сили да възстановяваме и да пазим добрите отношения с нашите близки, да се грижим добре за семействата си и да бъдем готови да се жертваме за приятелите си. Това придава смисъл на живота, който не може да бъде заместен с нещо егоистично на тази Земя.

Верните отношения с Бога, нашия Творец, никога не могат да бъдат нещо несъществено. Те лежат в основата на нашето здраве и живота ни.
Няма коментари:

Публикуване на коментар